AlmaLinux 8.10 elérhető

Az AlmaLinux OS Foundation örömmel jelenti be az AlmaLinux OS 8.10, más néven “Cerulean Leopard” megjelenését. Ez jelenti a legújabb operációs rendszerfrissítésünk általános elérhetőségét, és örömmel osztjuk meg közösségünkkel. Köszönjük támogatását, és reméljük, hogy élvezni fogja az AlmaLinux OS új funkcióit és fejlesztéseit.

A telepítési ISO-k már mind a 4 architektúrához elérhetők a tükör szervereken:

Hogyan készült

Az AlmaLinux megfelel a Red Hat Enterprise Linux (RHEL) kiadási és szoftververzióinak, és ugyanazokból a forrásokból építkezik, mint az RHEL, így biztosítva a teljes kompatibilitást az RHEL-lel, és mindezt szabadon elérhető nyílt forráskódból teszi. Ha mélyebben szeretné megérteni, hogyan épül fel az AlmaLinux, nézze meg ezt a 23 perces videót, amelyen vezető építészünk részletesen elmagyarázza az AlmaLinux Day-en: Németországban, az év elején:

Kiadási jegyzetek és további információk

Az AlmaLinux 8.10 frissítéseket hoz a biztonság és az adatvédelem terén, valamint fejlesztéseket a webkonzol és a rendszerszereplők terén, hogy automatizálhassa a műveleteket és biztosítsa a bonyolult informatikai beállítások konzisztenciáját. A kiadás tovább javítja a rendszer rendelkezésre állását, megbízhatóságát és a helyreállítási folyamatokat, emellett javítja a virtuális gépek pillanatfelvétel-funkcióit hibrid felhő-forgatókönyvekben. Új rendszerszerepek kerültek bevezetésre a logikai kötetkezelő (LVM) pillanatképek létrehozásának és kezelésének egyszerűsítése érdekében a jobb adatmentési és helyreállítási folyamatok érdekében. A 8.10-es verzióban továbbra is a teljesítmény, a skálázhatóság és a megbízhatóság áll a frissítések középpontjában, hogy segítse a fejlesztőket az alkalmazásfejlesztésben és -kezelésben.

A kiadásról bővebben a kiadási megjegyzésekben olvashat.