Reseller webtárhely: Kereskedj webtárhelyekkel!

Mióta minden vállalkozás számára alapvető fontosságú az online jelenléthez a saját weboldal – a közhiedelemmel ellentétben a közösségi oldalak ehhez nem elegendőek –, azóta egyre nagyobb kereslet mutatkozik a weboldalakat kiszolgáló tárhelyek iránt.

Nagyon sok szolgáltató biztosít megbízható webtárhelyet ehhez, kifejezetten nagy a keresleti és a kínálati oldal is, ezért egyre többen fedezik fel a reseller webtárhelyekben rejlő lehetőségeket. Hogy mit jelent ez pontosan? Egyáltalán miként működik ez a rendszer?

Mi az a reseller webtárhely?

A reseller, vagy viszonteladió webtárhely lényege röviden nem más, minthogy a tárhelyek szolgáltatói lehetőséget adnak viszonteladói lehetőségek gyakorlására. Ez magánszemélyek esetében nem túl releváns gyakorlat, de rengeteg olyan vállalkozás vagy szolgáltatás van, amikor hasznos lehet.

Amennyiben valaki tárhelyekkel akar kereskedni, a reseller tárhelyet közvetlenül a szolgáltatótól vásárolja kedvezményes áron, majd magasabb összegért adja tovább ügyfelének, így ez a folyamatban résztvevő összes szereplőnek megéri.

A tárhely szolgáltatónak ugyanis fogynak a webtárhelyei, a viszonteladó több szolgáltatást tud nyújtani ügyfeleinek, miközben még keres is rajta, a végfelhasználó pedig ugyanazt a szolgáltatást kapja gyakran ugyanolyan jó áron, mintha közvetlenül a szolgáltatótól vette volna a tárhelyet.

Mikor lehet előnyös a viszonteladói webtárhely?

A viszonteladói, vagy más néven reseller webtárhely több esetben is előnyös. Határozottan presztízsnövelő és egyben kényelmi extra szolgáltatás lehet például webfejlesztőknek, grafikai stúdióknak, reklámügynökségeknek, rendszergazdáknak és domain regisztrátoroknak.

Ezen felül különösen gyakran élnek a reseller webtárhely szolgáltatással azok, akik csak egy kisebb hosting vállalkozást működtetnek, azaz nincsen saját szerverparkjuk a háttérben, de akár kiegészítő jelleggel, akár más egyéb tekintetben foglalkoznak webtárhelyek bérbeadásával is.

Természetesen a reseller webtárhelyek ennél sokkal több helyzetben is megoldást jelenthetnek, hiszen vannak már akkora csomagok, amelyek egyszerre több tucat fiókot tudnak kiszolgálni, azaz elegendő csak egy tárhelyet bérelni ahhoz, hogy utána azt felosztva rengeteg ügyfélnek tovább lehessen árusítani.

Milyen funkciókkal rendelkeznek a reseller webtárhelyek?

Bár szolgáltatónként némileg eltérés mutatkozhat, azonban a reseller webtárhelyek nagy általánosságban ugyanazokat a funkciókat kínálják, mint a hagyományos tárhelyek, így még a stabilitás vagy a kiszolgálás szempontjából sem kell aggódnunk.

Sőt mi több, a legtöbb szolgáltató még testre szabható dizájnt vagy logót is enged alkalmazni a felületeken, így teljesen a saját képünkre formálhatunk mindent, ezáltal ügyfeleink nem is tudják majd, hogy reseller tárhelyet kaptak, hiszen ez a funkciókon valóban nem lesz észrevehető.

Az ilyen típusú webtárhelyeknél akár ügyfelenként limitálhatók a felhasznált erőforrások, emiatt az egyes fiókok nincsenek hatással a többiekre, miközben ugyanúgy használhatók WordPress, CMS vagy Joomla motorokkal, sőt a biztonság miatt sem kell aggódnunk.